keramika

Керамични фасади

 

ceramic facade Този тип вентилируема облицовка се осъществява от различни по размер керамични плочи. Това, от своя страна, дава голямо предимство при определянето на растера на сградата.

Керамичните окачени фасади могат да се проектират в над 50 цветови нюанса. Покритието върху самата керамика също е различно. Производителите предлагат натурално, антиграфитно и глазирано покритие.

Технологичният процес при производството на керамична облицовка, а именно изпичането при висока температура, гарантира устойчивост срещу неблагоприятните атмосферни условия и ултравиолетовите лъчи.

С керамичните облицовки се постигат отлична вентилация, топло-, водо- и звукоизолация. Те са огнеустойчиви и лесно се рециклират. Перфектната гладка повърхност прави плочата самомиеща се при дъжд и намалява разходите по поддръжка на фасадата.
Лесният монтаж, липсата на отвори в керамиката за събиране на прах, вода и микроорганизми, както и възможността за подмяна на произволна плоча от стената, без да се налага демонтажа на останалите около нея, правят керамичната фасадна облицовка подходяща за търговски центрове, жилищни сгради и офис помещения.